Samenwerking met zorgprofessionals

Veer Apotheek Zwijndrecht is de zorgpartner voor de zorgprofessional. Wij zetten ons dagelijks in om te helpen. Om gezond te zijn en gezond te blijven. Een kans tot verdere versteviging van de farmaceutische zorg ligt in de samenwerking met lokale zorgprofessionals.

Samenwerking met huisartsen

Een eerstelijns samenwerking is van groot belang. Wij zien kwalitatieve farmaceutische zorg als een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor huisarts en apotheker. Als het gaat om informatievoorziening over geneesmiddelen, of de begeleiding bij gebruik van geneesmiddelen. Cruciaal voor een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen met huisartsen. Goede communicatie is daarbij een belangrijke voorwaarde.

Samenwerking met zorginstellingen

Veer Apotheek De Tienden is gespecialiseerd in het leveren van farmaceutische zorg aan zorginstellingen. Wij leveren aan verpleeghuizen en zorginstellingen in Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Door optimale farmacotherapie en farmaceutische patiëntenzorg streven wij ernaar de kwaliteit en lengte van leven te verbeteren. Wij zijn ons ervan bewust dat wij medeverantwoordelijk zijn voor de reputatie en kwaliteit van de zorginstelling waar cliënten verblijven. Daarom is Veer Apotheek Zwijndrecht méér dan een leverancier van geneesmiddelen. Wij stellen zeer hoge eisen aan de medicatieveiligheid. We vervullen een adviserende en toetsende rol bij het toedienen van geneesmiddelen, het beheer van (nood)voorraden, procesbeschrijvingen en protocollen in het kwaliteitshandboek.

Verpleging

Als uw patiënt in het ziekenhuis een recept ontvangt, dan kan de medicatie meestal ook bij Veer Apotheek Zwijndrecht worden opgehaald. Onze medewerkers controleren of de voorgeschreven medicijnen mogen worden gecombineerd met andere medicijnen van patiënten. Indien nodig, nemen wij contact op om de medicatie af te stemmen.

Samenwerking met thuiszorg en wijkverpleging

Een apotheek moet meer zijn dan een logistiek dienstverlener van medicatie. Biedt u thuiszorg of wijkverpleging aan? Dan helpen onze medewerkers de thuiszorgmedewerker of wijkverpleegkundige met het klaarzetten en verstrekken van de juiste informatie over het gebruik en de inname van de medicatie. Veer Apotheek Zwijndrecht zorgt voor een efficiënte organisatie, en wijkverpleegkundigen en thuiszorg kunnen bellen met vragen.

Inloggen

Voor deze pagina moet u inloggen. 
Inloggen

Registreren

Maak hier uw account aan om in te loggen en toegang krijgen tot de bestanden.
Registreren
Copyright © 2023 All Rights Reserved
Bel ons
Inschrijven
Veer Apotheek Walburg
Veer Apotheek De Tienden
Terug >
pencilenvelopephone-handset