Formularium Ouderengeneeskunde

Mét de nieuwste richtlijn ‘Probleemgedrag bij mensen met dementie’.

Een helder en actueel Formularium Ouderengeneeskunde. De nieuwe richtlijn ‘Probleemgedrag bij mensen met dementie’ is er bijvoorbeeld in verwerkt. De nieuwste inzichten over farmacologische interventies staan nu in een helder vormgegeven boek in pocketformaat.

Overzicht actuele voorkeursgeneesmiddelen.

Het Formularium Ouderengeneeskunde is een ouderenzorg-brede leidraad voor diagnostisch en therapeutisch handelen. Het geeft een handig overzicht van de actuele voorkeursgeneesmiddelen voor ouderen per indicatie. Ook de geneesmiddelen die niet geschikt zijn voor kwetsbare ouderen staan genoemd.

Medicatieveiligheid en kostenbeheersing
De gemaakte keuzes zijn het resultaat van een afweging tussen de laatste (inter)nationale ontwikkelingen in de farmacotherapie en de specifieke situatie van verpleeghuisbewoners. Naast medicatieveiligheid is ook kostenbeheersing een overweging geweest. De meest voorkomende bijwerkingen, contra-indicaties en interacties zijn opgenomen. Zo blijft het een handzaam formaat, waar iedereen die werkt met ouderen gebruik van kan maken.

START en STOPP-criteria
Wat staat erin? Het formularium behandelt alles van psychische en neurologische aandoeningen, keel-, neus- en ooraandoeningen, hormonen en stofwisseling, pijn, tot en met palliatieve zorg. Bijlagen met bijvoorbeeld START en STOPP-criteria en de wenselijke laboratoriumbepalingen zijn opgenomen.

Voor ieder in de ouderengeneeskunde
Voor zowel huisartsen met oudere patiënten, specialisten Ouderengeneeskunde en verpleegkundigen in de ouderenzorg is het een heldere, actuele bron om elke dag te gebruiken.
Auteur: J.E. van der Kaaden
Nederlands Paperback 9789090306964 200 pagina's
Copyright © 2023 All Rights Reserved
Bel ons
Inschrijven
Veer Apotheek Walburg
Veer Apotheek De Tienden
Terug >
pencilenvelopephone-handset